Grejaci za industriju i specijalne namene
Grejaci za ugostiteljstvo i pekarstvo
Grejaci za domacinstvo i siroku potrosnju
Ostali proizvodi


    GREJAČI ZA BOJLERE

     Služe za zagrevanje vode u akumulacionim (vertukalnim i horizontalnim), protočnim (visokomontažnim i niskomontažnim) i brzogrejućim bojlerima kapaciteta od 5 do preko 300 litara. Proizvode se od bakarnih ili prohromskih cevi. Niklovanjem ili kalajisanjem obezbeđuje se duži vek trajanja bakarnih grejača čak i kada rade u agresivnim vodama. Stvaranje kamenca na grejačima koji rade u tvrdoj vodi sprečava se upotrebom magnezitnih zaštitnih anoda. Namenjeni su za sve tipove bojlera domaćih i stranih proizvođača: Magnohrom, Gorenje, Meboš, Era, Deligrad, Ariston, Elit, Sutjeska, Standard, Termorad, Termil, Uniteh, Končar, Leov itd.

 

 


    GREJAČI ZA KOTLOVE

     Grejači za zagrevanje vode u toplovodnim parnim kotlovima se izrađuju na ravnim, limenim ili navojnim prirubnicama (1“, 5/4“, 6/4“, 2“, 2 ¼“, 2½“). Namenjeni su za direktno zagrevanje kako vode, tako i tehnoloških para, mazuta, termalnih ulja, raznih vrsta emulzija, rastvora i sl. Izbor materijala cevi zavisi od radne sredine u koju je grejač uronjen. Na zahtev se isporučuju sa ugrađenim termostatskim cevima i zaštitnim kapama.

 


    GREJAČI ZA VEŠ MAŠINE

     Ovi grejači su namenjeni za zagrevanje vode u mašinama za pranje veša. Proizvode se sa cevima od prohromskog čelika koji obezbeđuje dug vek trajanja čak i pri radu u tvrdim i hlorisanim vodama. Na zalihama posedujemo veći broj tipova grejača za veš mašine EI, Obod, Gorenje, Electrolux, Primat itd.

 


    GREJAČI ZA MAŠINE ZA PRANJE SUDOVA

     U mašinama za pranje sudova grejači su izloženi naročito teškim uslovima rada. Izrađeni su od materijala koji su u stanju da podnesu suprotno delujuće reakcije tokom radnog prelaska voda-vazduh. Time je obezbeđen stabilan i pouzdan rad ovih grejača. Proizvode se po porudžbini (prema crtežu ili uzorku) za EI, Candy, Bosch, Ariston i druge mašine.

 


    GREJAČI ZA RADIJATORE

    Predstavljaju dodatak centralnom grejanju i lako se ugrađuju u sve vrste radijatora. Služe za zagrevanje toplovodnih sistema kao što su: sušači peškira, cevni, liveni, aluminijumski i panelni radijatori. Izrađuju se sa prirubnicama od 5/4“ (levi ili desni navoj) ili 1/2“.
U Elektrotermiji je specijalno dizajniran i konstruisan patron grejač namenjen za ugradnju u sušače peškira i slične sisteme. U unutrašnjosti ovog grejača su postavljeni termostat i topljivi osigurač koji ne dozvoljavaju prekoračenje temperature i štite sistem u slučaju kvara.
Osim pomenutih, u ponudi se nalazi širok spektar cevnih grejača namenjenih za zagrevanje isključivo električnih - uljnih, mermernih i panelnih radijatora.    GREJAČI ZA ŠPORETE

    Za zagrevanje vazduha u rernama razvijen je veći broj cevnih, perlastih i grejača u limu. Namenjeni su za rerne klasičnih, minielektričnih i kombinovanih šporeta. Prema mestu ugradnje razlikuju se: donji grejač, gornji grejač (sa ili bez infra grejača za roštilj-gril) i dodatni grejač smešten oko ventilatora u zadnjem delu rerne. Mogu se uključivati selektivno ili istovremeno u zavisnosti od potrebe. Ugrađuju se u sve tipove šporeta: Gorenje, Milan Blagojević, Končar, Iskra, Deligrad, Sloboda, Preporod, Alfa Plam, Elin, Beko, Siemens, Electrolux…

 


    GREJAČI ZA TA PEĆI

     Proizvode se u dve varijante: kao cevni ili kao keramički grejači. Konstruisani su tako da uspešno podnose visoku temperaturu koju je potrebno razviti kod termoakumulacionih peći. Poseduju dobra mehanička svojstva na povišenim temperaturama. U standardnoj ponudi su grejači za sve tipove TA peći: Cer, Magnohrom i Elind.

 


    GREJAČI ZA GREJALICE

     Namenjeni su za najrazličitije vrste grejalica: sobne sa ventilatorima (duvalice), kupatilske sa ili bez reflektora, kvarcne, kamini…U zavisnosti načina prenosa toplote (zračenje, forsirana konvekcija, prirodna konvekcija) izrađuju se kao cevni infra grejači, grejači sa kvarcnim cevima ili grejne spirale na tehničkoj keramici. Osvojena je proizvodnja većeg broja tipova grejača za grejalice Magnohrom, Končar, Preporod…

 


    GREJAČI ZA KALOLIFERE

     Ugrađuju se u monofazne ili trofazne kalolifere namenjene za zagrevanje kako većih poslovnih, tako i manjih stambenih prostorija. Predviđeni su za rad sa ventilatorima tako da se toplota sa grejača okolini predaje prinudnom konvekcijom. Konstruktivno su rešeni kao keramički-spiralni i cevni grejači (sa ili bez orebrenja). Standardno se proizvode grejači za Magnohrom, Končar, Vos, Eta i Cini kalolifere, ostali prema porudžbini.

 

 


    GREJAČI ZA ROŠTILJE

    Ugrađuju se u kućne roštilje i izloženi su otežanim uslovima rada zbog ulja i masti koje kaplje na površinu grejača. Izrađeni su tako da omogućavaju ravnomeran prenos toplote na okolinu. Karakteriše ih pouzdan rad i dobra mehanička čvrstoća. Tipični predstavnici ove grupe proizvoda su grejači za roštilje Magnohrom i turske roštilje.

 

 


    GREJAČI ZA MALE KUĆNE APARATE

     Spremni smo da tržištu ponudimo određen broj tipova grejača za aparate koji se koriste prvenstveno u domaćinstvima. To su pre svih: tosteri, pekači, kućne friteze, kafe aparati, pegle, paročistači. Iako se deo grejača iz ove grupe nalazi u standardnoj ponudi, najčešće se proizvode prema uzorku i u dogovoru sa naručiocem.

 
   
 
 
 

 

    ELEKTROTERMIJA d.o.o.
        Užice - Bela Zemlja - Srbija
        031/572-114 ; 570-005 ; 570-405
      
Povratak na pocetnu stranu Reference Kvalitet Kontakt O nama Proizvodni program