Grejaci za industriju i specijalne namene
Grejaci za ugostiteljstvo i pekarstvo
Grejaci za domacinstvo i siroku potrosnju
Ostali proizvodi


    GREJAČI ZA FRITEZE

     Predviđeni su za profesionalne friteze i imaju dug vek trajanja. Radna sredina ovih grejača je jestivo ulje. Izrađeni su od prohromskih cevi i direktno su uronjeni u ulje. Zapremina i oblik friteze određuje oblik, broj i snagu grejača koji se u nju ugrađuju. U standardnoj ponudi se nalaze grejači friteza najpoznatijih proizvođača na ovom prostoru: Kovinostroj, Končar, Igo... Grejači friteza drugih prizvođača se proizvode po zahtevu.

 

 


    GREJAČI ZA ROŠTILJE I KIPERE

     Ugrađuju se u profesionalne restoranske roštilje ili kipere. Izrađeni su od prohromskog čelika i predviđeni za zagrevanje vazduha zračenjem. Karakteriše ih pouzdan rad i dobra mehanička čvrstoća na povišenim temperaturama. Osvojen je veći broj tipova grejača za ovu vrstu aparata vodećih proizvođača: Kovinostroj, Igo, Končar...

 


    GREJAČI ZA PEĆNICE

     Namenjeni su za ugradnju u pećnice restoranskih šporeta za pripremu hrane. Konstruisani su tako da imaju produžen radni vek, dobru mehaničku čvrstoću i pouzdan rad na visokim temperaturama. Izrađeni su od prohroma, služe za grejanje vazduha, a prema mestu ugradnje u pećnici mogu biti gornji ili donji.
Standardno se proizvode grejači za pećnice Končar, Kovinostroj, Igo...    GREJAČI ZA KAFOMATE

     Primenjuju se kod profesionalnih uređaja za pripremu kafe u restoranima, hotelima, kafeima, barovima. To su najčešće bakarni grejači postavljeni na trouglaste, elipsaste, okrugle, zvezdaste prirubnice, ili nazuvice. Razvijen je niz ovih grejača za aparate tipa: Borac, Faema, Astoria, Cimbali, San Marko... Osim toga, po zahtevu se izrađuju grejači za kućne čajnike i aparate za filter kafu.

 


    GREJAČI ZA VEŠ MAŠINE

    Namenjeni su za visoko produktivne mašine koje omogućavaju pranje veša u manjim vešernicama u hotelima, zdravstvenim ustanovama, vrtićima, motelima. To su monofazne ili trofazne mašine većeg kapaciteta (obično od 7-55 kg suvog veša) kao npr. Primat, Primus, Electrolux i slične. Proizvode se sa cevima od prohromskog čelika koji obezbeđuje dug vek trajanja čak i pri radu u tvrdim i hlorisanim vodama.

 


    GREJAČI ZA MAŠINE ZA PRANJE SUDOVA

     Ugrađuju se u profesionalne mašine za pranje posuđa, čaša i slično u hotelima, restoranima, bolnicama itd. Izrađeni su od prohromskog čelika koji je u stanju da podnese naročito teške uslove rada - korozivne deterdžente i visoka toplotna opterećenja. Time je obezbeđen stabilan i pouzdan rad ovih grejača. Standardno se proizvode grejači za EI i Kovinostroj mašine, a za ostale tipove po zahtevu.

 


    GREJAČI ZA KAZANE, TOPLE KUPKE I KOTLOVE

     Namenjeni su prvenstveno ugostiteljskoj opremi i uređajima za pripremu hrane, što ne znači da se ne mogu primenjivati u druge svrhe. Standardno se proizvode grejači za: Končar, Kovinostroj i Igo kazane, Jugostroj i Igo kupke, EI, Igo i Končar kotlove. U zavisnosti od namene mogu biti izrađeni sa bakarnim ili prohromskim cevima.

 

 


    GREJAČI ZA MAŠINE ZA SUŠENJE

     Namenjeni su za mašine za sušenje različitih kapaciteta koje se upotrebljavaju kako u malim tako i u velikim vešernicama. Grejače ovih mašina odlikuje visok kvalitet izrade i velika izdržljivost kod sušenja veša. Proizvode se sa prohromskim cevima, a mogu biti i orebreni spiralno namotanom prohromskom trakom. Tipičan predstavnik ove grupe proizvoda su grejači za Primat sušare.

 

 


    GREJAČI ZA PALAČINKARE

     U Elektrotermiji postoji nekoliko razrađenih varijanti grejača za aparate za pripremu palačinki. Proizvode se isključivo po zahtevu, sa oblikom, dimenzijama i karakteristikama koji su prilagođeni konkretnim potrebama naručioca. Odlikuju se ravnomernom raspodelom toplote na grejnoj površini palačinkare.

 

 


    GREJAČI ZA PEČENJARE, PEKARSKE I PICA PEĆI

    Ovi grejači su obično u neprekidnoj upotrebi u restoranima, picerijama i pekarama. Zbog toga imaju manja površinska opterećenja i duži radni vek u odnosu na grejače za kućne aparate ovog tipa.
Proizvode se sa cevima od prohroma imaju dobru mehaničku čvrstoću na visokim temperaturama. Ugrađuju se u pečenjare za meso, pekarske peći sa ili bez ventilatora, električne pica peći itd.


 


    GREJAČI ZA PRŽIONICE KAFE

    Proizvode se isključivo po narudžbini, sa dimenzijama i električnim karakteristikama (snaga, priključni napon) koji se utvrđuju u dogovoru sa korisnikom. Grejne spirale ovih grejača su izrađene od materijala sposobnih da izdrže visoke radne temperature. Spirale se postavljaju na ploče od tehničke keramike različitih vrsta.

 

 


    OSTALI GREJAČI ZA UGOSTITELJSKU I PEKARSKU OPREMU

     Kod nas je razvijen i veći broj grejača, za uređaje namenjene termičkoj obradi prehrambenih proizvoda, koji se proizvode po zahtevu i u dogovoru sa naručiocem. Ovde se pre svega izdvajaju grejači za: valjke za sušenje kora, prese za oblande, aparate za američke krofne, aparate za hot dog, giros, sušare za razne vrste namirnica, topljenje meda, dimljenje mesa ...

 
     

 

    ELEKTROTERMIJA d.o.o.
        Užice - Bela Zemlja - Srbija
        031/572-114 ; 570-005 ; 570-405
Povratak na pocetnu stranu Reference Kvalitet Kontakt O nama Proizvodni program